занималня "Детска Вселена" Варна

Ние сме занималня „Детска Вселена“- Варна

В Занималня „Детска Вселена“ от ранна възраст съпътстваме децата във вълнуващия свят на науката чрез практически уроци, съобразени с тяхната възраст. Следваме учебния материал, използвайки иновативни подходи и методи.

Знаем, че часовете прекарани заедно ще бъдат интересни и приятни. Ще изучаваме света около нас ,ще разширяваме  и обогатяваме познанията  с много нови и интересни неща, ще наблюдаваме, разказваме, изследваме. Заедно ще решаваме задачи, ще си помагаме и споделяме различни преживявания. Екип от опитни педагози се грижат за вашите деца в приятна и топла атмосфера.

Ние вярваме в децата ! И те вярват в нас! 

Затова тук те са сигурни и спокойни да показват и развиват най-доброто у себе си.

 Занималня „Детска Вселена“ е  Ваш верен помощник за да станат вашите деца знаещи и можещи !

Нашата цел е да развиваме уменията в децата, да откриваме мотивираме и провокираме творческото мислене, създаваме им навици за самостоятелност, приятелства и много усмивки.

Занималнята, която създадохме за Вас е пъстра и интересна, както света в който живеем.

„Детска Вселена“ е разположена върху площ от  200 кв.м. модерно оборудвани помещения, просторна, светла и уютна учебна зала .

Втора зала за отдих, игри и творчески занимания.Съвременни и интерактивни пособия и материали. Достъп до богата библиотека с множество енциклопедии, книги и комикси, както на български език, така и на чужд език. Осигурени са зони за почивка и отдих – Relax зони, в които децата могат да отпочинат , да прочетат една хубава книга и да си поиграят. В среда, напълно различна от академичната, децата отпускат в помещения оборудвани с мека мебел, подходящи настилка и множество занимания. В детския център са предвидени 2 /две/ обособени читателски зони – Reading zone, в които децата имат достъп до забавни и интересни книги, енциклопедии, пъзели, настолни игри.

При проектирането са спазени всички изисквания съгласно действащите законови норми в Република България и регламенти на Европейски съюз. Утвърдени са и съобразени със специфичните условия и изисквания за детски центрове относно сигурността, безопасността и хигиената на децата. Всичко това  позволява на децата да са бодри и в кондиция за времето прекарано при нас.

01. Нашата цел

 

Основната ни цел е, следвайки индивидуалните особености на всяко дете, да му оказваме подкрепа и внимание при отстраняване на пропуски в знанията му по време на учебния процес в училище и да се насочим към усъвършенстването на специфичните му умения, поднасяйки му знанията под формата на интелектуално-тренировъчните игри- научен подход, чрез който децата се забавляват, докато учат.

02. Нашата мисия

 

Мисията ни е едновременно с учебния процес и преподаваните знания в училище, да събудим желанието на всяко дете за творческа изява, като открием и насърчим естествените му заложби, без да им отнемаме радостта и неповторимия поглед към света. Стимулираме удоволствието от ученето и спазването на дисциплината като важно условие за постигане на високи резултати във всяко нещо.

03. Научно и критично мислене

 
В занималня „Детска Вселена“  се стремим oт ранна възраст да насочваме  децата към  вълнуващия свят на науката чрез практически уроци и игри съобразени с тяхната възраст.
С подходящи системи се учи как работи научния подход , да тестват и анализират знанията си и ще натрупат енциклопедични знания в много от сферите в живота.

04. Индивидуален подход и внимание

 

Работим в малки групи, с индивидуален подход и внимание към всяко дете. Обръщаме внимание на пропуски във взетия материал, като подпомагаме процеса на научаване и разбиране на уроците с допълнителни упражнения и задачи. Наблягаме на практически занимания и ролеви игри с цел да изградим стабилна основа за по нататъшното усвояване и заучаване на нови знания в училището.